Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

25 годишен юбилей на Съюза на погребалните фирми в България - 09.05.2018г.

Форумът събра представители на погребални фирми от страната и чужбина

Около 80 представители на погребални агенции от страната и гости от чужбина участваха в тържествено събрание в парк хотел „Санкт Петербург” в гр. Пловдив, организирано по повод 25 години от учредяването на Съюза на погребалните фирми в България. Официалното откриване на форума е от 10,30 ч. в конферентната зала „Пълдин” на елитнния хотел в културната ни столица.

Гости от чужбина са от Боливия, Италия и Латвия. Специален гост на честването беше г-жа Тереза Сааведра – Президент на Международната федерация на погребалните асоциации – FIAT-IFTA.

От Италия присъства г-н Алесандро Боси национален секретар на FENIOF, най-голямата и широко представена национална браншова организация на погребални оператори в Италия.Същата миналата година чества 50 годишен юбилей.

От Латвия присъства г-н Едгарс Тимпа член на интернационалния борд на FIAT-IFTA

и г-н Сергеис Пизанс собственик и управител на крематориум в гр.Рига и г-н Гунарс Черновс собственик на траурна компания.

Честването протече по програма. Посетиха се забележителности в стария град.

Вечерта имаше официална празнична вечеря!

Пресцентър на СПФБ