Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

15-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA, Санта Крус де ла Сиера, 26-30 септември 2018 г.

15-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA, Санта Крус де ла сиера, 26-30 септември 2018 г.

Председателя на УС на СПФБ, в качеството му на член на борда на Интернационалния съвет на председателите на световната организация, взе участие в 15-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA от 26 до 30.09.2018 г. в гр Санта Крус де ла Сиера., Боливия. На 29.09.2018 г. г-н Атанас Аргиров участва в заседание на Интернационалния съвет на председателите. На него се обсъдиха важни въпроси за организацията. На заседанието стана ясно за разногласия между Президента и секретаря и по тази причина не беше представен и не се одобри доклада от срещата на I.C.D. на 48-мо заседание на Интернационалния борд и Конференция на FIAT-IFTA, Валенсия - Испания, 25 май 2017 г. Също не се прие отчета за приходите и разходите през 2017 и 2018 г., не беше представен доклада на одиторите.

Прие се Президентския доклад, Прие се решение в срок до два месеца да се сформира финансов комитет, който да извърши проверка на финансите, дейността на секретарията и дейността на организацията. Г-жа Тереза Сааведра от Боливия – президент представи доклад за траурните музей, и дейностите извършени в тази насока.


Интернационалния съвет на председателите.

На 29.09.2018 г. беше избран и новия президент на FIAT-IFTA г-н Хироши Китажима от Япония.

Програмата на 15-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA продължи по програма до 30.09.2018г.

Пресцентър на СПФБ