Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

13-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA, Дюселдорф, 28-31 май 2014 г.

13-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA, Дюселдорф, 28-31 май 2014 г.

Председателя на УС на СПФБ, в качеството му на член на борда на Интернационалния съвет на председателите на световната организация, взе участие в 13-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA от 28 до 31.05.2014 г. в гр.Дюселдорф, Германия. На 29.05.2014 г. г-н Атанас Аргиров участва в заседание на Интернационалния съвет на председателите. На него се обсъдиха важни въпроси за организацията. Одобри се доклада от срещата на I.C.D. на 15.03.2013 г. в Перт, Австралия, прие се Президентския доклад, прие се отчета за приходите и разходите през 2013 г., беше представен доклада на одиторите, приеха се 3 нови национални членове от Украйна, Венецуела и Исландия. Също се представи от конституционалния комитет за промени в Конституцията на организацията, нов проект за Конституция. Прие се решение в срок до четири месеца всички национални членове да изразят мнения и становища и след този срок да се подготви окончателния вариант . Отчетоха се постоянните представителите в Икономическия и социалния съвет на ООН. Г-жа Тереза Сааведра от Боливия – настоящ първи вице – президент представи доклад за траурните музей, и дейностите извършени в тази насока. Същия ден се откри и традиционното траурно изложение BEFA 2014 г. в залите на международния панаир на град Дюселдорф, изложението беше много добре организирано и на него присъстваха близо 200 изложителя, които бяха представители на различни сфери на нашата дейност.

Интернационалния съвет на председателите. На 29.05.2014 г. беше избран и новия президент на FIAT-IFTA г-н Марк Поаре от Канада. Неговия баща е бил президент на FIAT-IFTA . Г-н Атанас Аргиров поздрави новия президент и му пожела успешна и ползотворна работа.Програмата на 13-та Интернационална Конференция на FIAT-IFTA продължи по програма до 31.05.2014г. Пресцентър на СПФБ